Spreek Je Uit: Meer Ruimte Voor Jou! 

"Ontdek hoe jij je ruimte inneemt waar je je prettig bij voelt.”

JE PLEK INNEMEN LASTIG? 

Wil je meer voor jezelf opkomen? Help jij het liefste iedereen en kun je geen 'nee' zeggen? Vermijd jij confrontaties? Maar levert je dat ook stress op, en doe je jezelf tekort? En krijg je te horen 'er zit meer in je, laat jezelf eens wat meer zien'? 

Wellicht heb je al vaker communicatietrainingen gedaan waar alleen 'trucjes' werden aangeleerd waar jij eigenlijk niks aan hebt...    

Vind jij het lastig om ontspannen te communiceren? Omdat je bang bent dat je het antwoord niet weet, niet snel genoeg bent, of dichtklapt? Zijn gesprekken waar jij je mening wilt geven, een functioneringsgesprek of sollicitatiegesprek daarom niet je favoriete bezigheid? Maar houd jij je klein door je eigen belemmeringen en ben je gevoelig voor wat anderen van je vinden?
 • Je zegt niet wat je eigenlijk wilt zeggen, je slikt je woorden maar weer in....
 • Je laat anderen over je heen lopen, want je hebt geen antwoord klaar, en je voelt je klein naast die 'vlotte babbels'
 • Je blijft onzichtbaar, en er wordt zelfs getwijfeld aan je capaciteiten. Die je wel degelijk hebt! 
 • Je vermijdt conflicten, want aan discussies heb jij zo'n hekel. Dan klap je altijd dicht...
 • Je blijft piekeren, want had je nu écht niets anders kunnen zeggen? Of meer?
 • Je kunt je werk niet van je afzetten en neemt het mee naar huis. Zelfs in bed denk je er nog aan. Nou, dat is fijn!
 • Je kropt emoties op. Mensen zien niets aan je, maar inwendig gebeurt er vanalles. Tot de deksel er van af springt....

Stel je eens voor dat jij weer de regie over jezelf hebt. Dat je je niet meer overvallen voelt door wat er gebeurt, en je met meer zelfvertrouwen je werk doet. Je je gewoon durft uit te spreken. Je bent niet meer bang voor wat anderen van je vinden, en je neemt je plek in. Je ervaart rust in je hoofd omdat het gepieker weg is. Nooit meer dat gevoel van 'had ik maar'...


je spreekt je uit, en vertelt op een ontspannen manier je boodschap. Je bent niet meer bang wat anderen van je vinden, en je neemt je plek in. Je ervaart rust in je hoofd omdat het gepieker weg is. Je voelt je vrij in je communicatie en vermijd niet meer de dingen die je lastig vindt.

WAAROM LUKT HET NOG NIET?

Je zou kunnen zeggen dat je introvert bent en nu eenmaal niet gemakkelijk communiceert en liever stil bent. Dat ben ik gedeeltelijk met je eens. Want in communicatie speelt namelijk ook een heel ander element: dat van bewuste en onbewuste patronen. 95% van je gedrag wordt onbewust gestuurd. 
Er zijn dus altijd patronen in het spel, die invloed hebben op hoe je met gesprekken omgaat. 


Door je bewust te worden van je onbewuste patronen, kun je andere keuzes maken.


Ik weet zeker dat je prima vrij kunt communiceren, en dat je dit kunt leren. Dat jij ook echt de regie kunt pakken. Je hoeft je dus niet te verschuilen achter 'zo ben ik nu eenmaal' of 'ik ben geen prater'.


Jij kunt het vanaf nu anders doen, door andere keuzes te maken. Je kunt communiceren zoals jij wilt, je plek innemen en zichtbaar zijn. Als jij daarvoor kiest, én werkt aan je belemmeringen staat er niets je meer in de weg. Zoals bijvoorbeeld bang zijn voor kritiek van anderen. DAT zijn vaak de processen die je op je plek houden.... Zonde!

nu ben je bang voor kritiek van anderen. Wat zullen ze zeggen? Je vermijdt het liefst conflicten omdat je bang bent dat je niet uit je woorden komt. Of omdat je pijn wordt gedaan. Graag bewaar je de harmonie, want dan voel jij je prettig. Dit gaat echter ten koste van jezelf: je piekert veel, hebt last van je emoties en kunt het niet loslaten. Liefst zou je alles willen laten overwaaien, maar vaak werkt dat niet.

WAT HEB JE NODIG? 

Deze training draait niet alleen om het aanleren van kunstjes en gedragsverandering. Deze training leert je omgaan met de processen die onder je gedrag liggen zoals je sterke innerlijke criticus en je gedachtenpatronen, die je sturen tot bepaald gedrag.


Door daar naar te kijken, kun je veranderen én behaal je blijvend resultaat. De resultaten die je haalt in een traject zijn zeer verrassend, en jezelf uitspreken blijkt heel gemakkelijk als je de beleving er om heen aanpakt. Om ontspannen en comfortabel te communiceren zijn een aantal dingen nodig:


- inzicht in wat je nu nog belemmert en de patronen die je blijft herhalen

- handvatten om spanning weg te halen

- een overzichtelijk stappenplan om je boodschap te brengen

- eerste hulp als je vastloopt

- gespreksvoorbereiding

- stok achter de deur


Al deze dingen samen zullen er voor zorgen dat je met vertrouwen jezelf durft uit te spreken: jouw boodschap telt! 


In deze situaties helpt de training je: vergaderingen, sollicitatie- en functioneringsgesprekken, feedback geven, privé situaties


·         Inzicht in wat je belemmert

·         Handvatten om spanning weg te halen

·         Een overzichtelijk stappenplan om je boodschap te brengen

·         Eerst hulp als je vastloopt

·         Gespreksvoorbereiding

·         Stok achter de deur

 • In een vergadering of gesprek ervaar je duidelijk minder spanning
 • Je weet vantevoren hoe je je boodschap brengt 
 • De voorbereiding pak je er in elke situatie bij
 • Je weet je altijd te redden op momenten dat je dichtklapt
 • Handige maar zeer effectieve tips om dit te voorkomen


WAT WIL JIJ?  

Wil je niet in een groep werken aan je communicatie omdat je je dan zo verloren voelt, en niet op je gemak? Ik begrijp dat. Je wilt liever leren in een veilige omgeving, en die bied ik je. Jouw oplossing, jouw manier, en niet omdat iemand anders vertelt dat het zo 'hoort'. Dat heb je misschien al wel vaker gedaan, maar gaf nog niet het gewenste resultaat. Dit is anders!

En o ja, je hebt natuurlijk wel een stok achter de deur nodig. Want van alleen opzuigen van informatie kom je niet in actie. Kies je ook voor persoonlijke coaching, dan kom je gegarandeerd over je spreekangst heen. 

DE OPLOSSING 

In de training 'Spreek Je Uit - comfortabel communiceren' leer je hoe je op een fijne manier jouw boodschap kunt brengen die past bij een introverte persoonlijkheid. Stap voor stap ontdek je zelf wat past bij jou. Je ontwikkelt het lef om jezelf uit te spreken. Zodat je niet meer hoeft te zwijgen maar op een ontspannen manier kunt vertellen wat je wilt. Het levert je meer rust en ruimte voor jezelf op. Maar ook waardering van anderen omdat jij zo eerlijk durft te zijn! 

In de online training ‘spreek je uit – comfortabel communiceren’ leer je hoe je op een fijne manier jouw boodschap kunt brengen die past bij een introvert. Stap voor stap ontdek je zelf wat past bij jou. Zodat je niet meer hoeft te zwijgen, maar op een ontspannen manier kunt vertellen wat je wilt. Het levert je meer rust en ruimte voor jezelf op. Maar ook waardering van anderen omdat jij zo eerlijk durft te zijn!

 • Individuele begeleiding door middel van coacsessies
 • Of juist zelfstandig aan de slag
 • 6 Schriftelijke modules met opdrachten ondersteund door video en/of audio 
 • Op maat voor jou
 • Géén 'oefen' situaties als je dat niet wilt, wel in praktijk brengen
 • Veiligheid en reflectie
 • ​Inzicht = Uitzicht


quote-left

Door het stappenplan weet ik nu hoe ik conflicten op kan lossen. Daarvoor bleef ik conflicten maar vermijden omdat ik bang was gekwetst te worden. Het leverde op dat ik werk altijd mee naar huis nam en de situatie bleef herhalen en analyseren. Nu spreek ik me uit en ervaar ik direct meer rust. Ik wordt er zelfs meer om gewaardeerd! Ik breng nu verbeterpunten in waarvan ik eerst dacht ‘laat maar’. Doordat ik de spanning rond conflicten heb aangepakt, ben ik nu veel meer ontspannen en durf ik mijn punt te maken. Met resultaat dus! 

Roel

Door het stappenplan weet ik nu hoe ik conflicten op kan lossen. Daarvoor bleef ik conflicten maar vermijden omdat ik bang was gekwetst te worden. Het leverde op dat ik werk altijd mee naar huis nam en de situatie bleef herhalen en analyseren. Nu spreek ik me uit en ervaar ik direct meer rust. Ik wordt er zelfs meer om gewaardeerd! Ik breng nu verbeterpunten in waarvan ik eerst dacht ‘laat maar’. Doordat ik de spanning rond conflicten heb aangepakt, ben ik nu veel meer ontspannen en durf ik mijn punt te maken. Met resultaat dus!

HET RESULTAAT 


·         Je durft je gedachten uit te spreken, vol zelfvertrouwen

·         Je wordt écht gezien en bent van betekenis 

·         Je weet hoe je kritieke momenten in een gesprek opvangt

·         Je neemt zonder blokkades in jezelf je plek in

·         Je haalt eindelijk je doelen en onderneemt actie

 • Je hebt je denkpatronen veranderd en je beleeft lastige situaties anders
 • Je durft je gedachten uit te spreken, vol zelfvertrouwen 
 • Je wordt écht gezien en bent van betekenis
 • Je weet hoe je kritieke momenten in een gesprek opvangt
 • Je neemt zonder blokkades in jezelf je plek in 
 • Je haalt eindelijk je doelen en onderneemt actie
 • Je zet zonder twijfels stappen
 • Je hebt rust in je hoofd
 • Je hebt zelfvertrouwen
 • Je bent je eigen coach 

·         Je zet zonder twijfels stappen

·         Je hebt rust in je hoofd

·         Je bent vol zelfvertrouwen

·         Je bent je eigen coach


quote-left

In mijn werk wilde ik graag meer de leidersrolpakken. Ik werd echter vaak gepasseerd door collega’s met een vlotte babbel en daardoor klapte ik dicht. Nu durf ik die plek in te nemen en te zeggen waar ik voor sta. Collega’s vinden me assertiever nu. Ik merk dat het me oplucht als ik dingen kan uitspreken en ze niet meer mee naar huis neem. Vooral het stappenplan rond feedback geven heeft me enorm geholpen. Mijn gedachten die ik over mezelf had heb ik meer losgelaten. Ik mag het op mijn manier doen en hoef niet persé een vlotte babbel te hebben. Ik ben oké zoals ik ben. 

Sandra

In mijn werk wilde ik graag meer de leidersrol pakken. Ik werd echter vaak gepasseerd door collega’s met een vlotte babbel en daardoor klapte ik dicht. Nu durf ik die plek in te nemen en te zeggen waar ik voor sta. Collega’s vinden me assertiever nu. Ik merk dat het me oplucht als ik dingen kan uitspreken en ze niet meer mee naar huis neem. Vooral het stappenplan rond feedback geven heeft me enorm geholpen. Mijn gedachten die ik over mezelf had heb ik meer losgelaten. Ik mag het op mijn manier doen en hoef niet persé een vlotte babbel te hebben. Ik ben oké zoals ik ben.

HOE IS DE TRAINING OPGEBOUWD? 

Inleiding communicatie 

Het wezenlijke verschil bij introverten

Wat gebeurt er?  

Ontdek welke patronen je steeds herhaalt en wat er in je hoofd en lijf gebeurt

Het probleem

Inzicht in wat je probleem nu precies is, en waar het ontstaat

Welke strategie helpt mij?

Je leert hoe je knelpunten voorkomt en werkt je oplossing uit

Communicatie anders beleven

Spanning uit gesprekken weghalen

Je criticus de baas

Helpende overtuigingen

Succeservaringen maken

Je plan en aanpak in praktijk brengen: DOEN!


BONUS: feedback geven

Het meest complete en waardevolle model om op een fijne en integere manier feedback te geven, zonder angst!

BONUS: voorbereidingsblad

Om kritieke punten in een gesprek te ondervangen


OVER MARLIE

Ik geloof er heilig in dat jij prima voor jezelf op kunt komen. Er is niets dat jou in de weg hoeft te staan om jezelf uit te spreken.

Vroeger wilde ik graag altijd de harmonie bewaren. Ik slikte mijn woorden liever in dan dat er onenigheid kwam. Ik zette mezelf daardoor altijd op de tweede plek. Ik was doodsbang voor wat anderen zouden zeggen. Wat als ze kwaad werden? Ik piekerde veel omdat ik de situatie maar steeds bleef herhalen in mijn hoofd. Wat als ik dit had gezegd, of dat had gedaan? Ik bleef maar in cirkels denken, en kreeg negatieve gedachten.

Totdat ik leerde hoe ik bijvoorbeeld feedback kan geven. Het bleek dat ik dit altijd op een verkeerde manier deed, waardoor het altijd een discussie werd. Precies daar waar ik bang voor was. Nu ik weet hoe ik dit kan doen, heb ik totaal geen moeite meer met mezelf uitspreken. Ik ervaar juist hoe fijn het is en welke rust het geeft als ik direct uitspreek wat ik denk en voel. Ik krijg terug van anderen dat ik nu zo duidelijk ben. Mensen waarderen het ook dat ik zo eerlijk ben over alles: daardoor kom je juist veel verder! Een 'nee' is soms ook gewoon een duidelijk antwoord.

Het leverde me niet alleen meer rust in mezelf op maar ook de waardering van mijn expertise van anderen. Ik weet hoe eng het is om met je angst te dealen. Maar ik coach je daar doorheen. Klanten komen altijd terug met de mededeling ‘het viel eigenlijk wel mee….’ Vaak ben jezelf je grootste belemmering…..


Vroeger wilde ik graag altijd de harmonie bewaren. Ik slikte mijn woorden liever in dan dat er onenigheid kwam. Ik zette mezelf daardoor altijd op de tweede plek. Ik was doodsbang voor wat anderen zouden zeggen. wat als ze kwaad werden? Ik piekerde veel omdat ik de situatie maar steeds bleef herhalen. Wat als ik dit had gezegd, of dat had gedaan? Ik bleef maar in cirkels ronddenken, en kreeg negatieve gedachten.

Totdat ik leerde hoe ik bijvoorbeeld feedback kan geven. Het bleek dat ik dit altijd op een verkeerde manier deed, waardoor het altijd een discussie werd. Precies daar waar ik bang voor was. Nu ik weet hoe ik dit kan doen, heb ik totaal geen moeite meer met mezelf uitspreken. Ik ervaar juist hoe fijn het is en welke rust het geeft. Maar mensen waarderen het ook dat ik zo eerlijk ben over alles: daardoor kom je juist veel verder!

Het leverde me niet alleen meer rust in mezelf op maar ook de waardering van mijn expertise van anderen. Ik weet hoe eng het is om met je angst te dealen. Maar ik coach je daar doorheen. Klanten komen altijd terug met de mededeling ‘het viel eigenlijk wel mee….’ Vaak ben je zelf je grootste belemmering…..


BONUS

Bij de training ontvang je twee bonussen: het stappenplan om feedback te geven én een voorbereidingsblad met simpele maar zeer effectieve manieren om een gesprek te sturen, zo dat jij je er comfortabel bij voelt. Het levert je op dat je net meer tijd hebt om je gedachten te ordenen of om meer informatie te krijgen van de ander. De timing in je communicatie is vaak erg belangrijk en die heb je nu zelf in de hand. Je voelt je minder overvallen en zo sta je dus steviger in je schoenen. Bewezen in praktijk! 

 • check
  Meest complete stappenplan om feedback te geven op een integere manier die bij jou past
 • check
  Voorbereidingsblad om gesprekken te sturen en kritieke momenten op te vangen

Met een portie lef, de juiste voorbereiding en handvatten kun je elk gesprek aan. Je blijft ontspannen en zegt de juiste dingen. Je boodschap is helder en je weet hoe met lastige momenten om te gaan. De rust die je uitstraalt valt op. Jij doet je ding en blijft gewoon jezelf. Schrijf je nu in en ga direct aan de slag!

Je kunt je direct aanmelden. Na je betaling kun je bij de laatste stap in het betaalproces doorklikken naar het registratieformulier. Als je dit hebt ingevuld ontvang je alle gegevens via mail om te kunnen inloggen. Je kunt direct aan de slag!

Met de juiste voorbereiding en handvatten kun je elk gesprek aan. Je blijft ontspannen en zegt de juiste dingen. Je boodschap is helder en je weet hoe met lastige momenten om te gaan. De rust die je uitstraalt valt op. Jij doet je ding en blijft gewoon jezelf. Schrijf je nu in en ga direct aan de slag!

DENK JE NU...

Welke methode gebruik je en wat doe ik precies in een sessie of module?

Wat heb ik nodig om online mee te doen en hoe krijg ik een wachtwoord om in te loggen?

Hoeveel tijd zal ik kwijt zijn aan deze online training?

Wanneer is deze training niet geschikt voor mij?

Welke variant past bij mij? 

Heb je nog een vraag? 

Je mag me altijd bellen of appen op 06-20320997. Of stuur een mail naar marlie@marliefranssen.nl. Ik spreek je graag!